Semester

Nu äntligen har också jag semester! Jag hoppas att det vackra och varma vädret håller i sig. Det har inte varit lätt att vara på jobbet när solen lyst rakt in genom fönstren, temperaturen närmat sig 30 grader och luftkonditioneringen varit ur funktion. Med min vanliga otur så kommer väl regnet nu. Nej, så ska man inte tänka. Det är klart att det kommer att vara vackert väder. Nu ska jag bara tänka soliga och positiva tankar.

Att det är semester innebär också att alla vanliga rutiner kastas på ända. Det betyder att jag antagligen kommer att blogga ännu mer sällan än jag hittills gjort, om det nu är möjligt. Den närmsta tiden ska jag tillbringa så lite tid som möjligt framför en dator.


Frågor och svar

Den gångna helgen tillbringade jag i Dalarna tillsammans med min morfar och lillebror. Min bror och jag ägnade mycket tid åt att rensa ett tak från allt möjligt som inte skulle vara där, mossa, grenar, skärvor från takpannor, gamla löv och björkfrön. När man står där och balanserar på en stege så kommer man på en massa frågor som man snabbt får svar på.

Fråga 1: Hur mycket högre är taket när man är upp på det och tittar ner på marken än när man är nere på marken och tittar upp på taket?

Svar: Mycket. (... och jag var inte ens uppe på taket utan höll mig kvar på den vingliga stegen.)

Fråga 2: Hur mycket skräp får plats på ett ganska litet tak?

Svar: Mycket och ju mer man städar desto mer blir det.

Fråga 3: Är det lätt att byta ut en trasig tegelpanna?

Svar: Ja, i teorin. Man tar bort den trasiga och sätter dit en hel. Det svåra när man byter ut en enstaka tegelpanna är att ta bort den gamla och sätta dit den nya utan att ha sönder de som är bredvid. Då riskerar reparationen att skapa ännu mer jobb och det var ju inte meningen. Fråga 1 påverkar också det praktiska arbetet.

Fråga 4: Är getingar alltid ilskna?

Svar: Nej, men om de bor under en takpanna och man råkar bankar på den med en sopborste så blir de aningen irriterade.