Jag vann inte

I slutet av förra året utlystes en tävling i serietidningen Knasen där man skulle ta en bild på sig själv och sin samling. Det skulle vara en, i redaktionens tycke, rolig bild. Jag klädde upp mig i min Knasenslips och Knasenklocka och byggde upp större delen av min samling i en stapel. Sen bad jag min bror att ta kort på mig bredvid stapeln av serietidningar. Tyvärr var den ganska instabil och höll på att haverera totalt så bilderna blev lite mer spontana än jag tänkt mig. Sen skickade jag in några bilder tillsammans med en överpositiv text. Eftersom första pris var ett Knasenoriginal så kan jag tänka mig att det kom in många bidrag. Vinnaren presenterades i det senaste numret och inte vann jag inte. Istället gick originalet till någon annan. (Jag är inte alls avundsjuk, inte det minsta. Hur kan ni tro det?)


Tiden flyger

Dagarna gå alldeles för fort. Det är ju positivt när det är arbetsdagar och jag upptäcker att det plötslig är fredag igen men tyvärr går helgerna ändå mycket fortare. Det har ju en naturlig förklaring eftersom helgen bara är två dagar men det skulle inte göra något om den kändes lite längre. Också vardagkvällarna försvinner i en rasande fart. Förra veckan var jag i tur och ordning på pub med seriefrämjandet, tränade (lite lagom oengagerat men ändå), var på föreläsning på universitetet och hamnade på fredagskvällen till slut på hårdrocksklubben Breaker. Full fart. Jag är aldrig sysslolös och har aldrig tråkigt.


Hur många är ni?

Hur många är ni som läser min blogg? Statistiken visar på mellan en och fem unika besökare per dag men i ärlighetens namn så ska mina egna besök ibland räknas in i de siffrorna. Flera av er som jag vet läser bloggen har sagt att ni besöker den ungefär en gång i veckan. En som läser har sagt att han "aldrig" besöker den. Hm, hur går det ihop? Kan det vara en förkortning för "nästan aldrig"? Om nu varje läsare gör ett besök i veckan så skulle det betyda att jag har knappt 20 läsare, mig själv borträknad. Kan ni vara så många? Nej, det tror jag inte. Visserligen kommer bloggen högt upp hos Google men jag tror inte att ni är så många som hittat den på det sättet.

Skriv gärna en kommentar om hur ofta du läser och hur du hittade hit. Jag lovar att inte lämna era namn eller signaturer till främmande makters säkerhetstjänster, däremot kommer jag att snoka allt jag kan på era ip-adresser.


Åter på universitetet

Trots att det snart är sex år sedan jag tog examen och började jobba så har jag med en del avbrott fortsatt att plugga. Det är ju faktiskt mycket roligare att plugga än att arbeta. Numera nöjer jag mig med att läsa korta kurser på kvällstid även om jag tagit några längre också. Det blev lite jobbigt att hinna med en 20-poängskurs på halvtid samtidigt som jag jobbade heltid. Därför får det den här terminen räcka med en 5-poängskurs i Stockholms historia. Jag har precis kommit hem från den första föreläsningen. Det är kul att få känna sig som en student igen.

Vi som går den här kursen är av en blandad sort. Det är allt från ungdomar till pensionärer med käpp och allt från de som sitter och för anteckningar på sin bärbara dator till de som glömmer att stänga av mobiltelefonen. En hemtenta ska det vara på slutet också. Frågorna delas ut i slutet av kursen och sen har man en månad på sig. Ja ja, något ska väl gå att prestera. Det brukar inte vara så petigt på kvällskurser.