Lågkonjunktur

I en lågkonjunktur med ständigt nya varsel, varav jag själv är en del av ett, som till slut kommer att resultera i fler arbetslösa så måste det ju vara febril aktivitet på landets arbetsförmedlingar. Men att jobba på arbetsförmedlingen måste kännas ganska tröstlöst. När det är högkonjunktur så finns det inga arbetslösa och när det är lågkonjunktur så finns det inga jobb. Det är precis som med varmkorvar och korvbröd, det går aldrig jämnt upp.


Tantogården

Tantogården på Södermalm i Stockholm eldhärjades den 11 mars. Jag har själv varit där på en utomhuskonsert och jag tycker mycket om Tantogården. Den behövs som en oas i ett annars mycket tättbefolkat Södermalm. Politiker har länge velat bygga bostäder där. Ja, politiker vill inget annat än att bygga nya bostäder, det är det enda de kan tänka på utan hänsyn till vad folk i allmänhet vill. Öppna ytor och platser som Tantogården har ett egenvärde i sig själva och inte bara som ledig mark till nya bostadshus.

Dessutom kan man inte bygga bort bostadsbristen i Stockholm eftersom fler bostäder gör att fler människor från andra delar av landet lockas att flytta till Stockholm. Då är det väl ändå bättre att människor bor kvar hemma i sina mindre kommuner som har svårt att klara ekonomin eftersom deras befolkning minskar. På så sätt kan hela Sverige leva.

Nu är det tveksamt om Tantogården byggs upp igen eftersom bostadsplanerna redan fanns. Det är ju nästan så att man börja undra om det inte var en politiker som tände på för att slippa debatten med oss som vill ha kvar Tantogården.

Om någon politiker läser det här så vill jag bara säga: Bygg upp Tantogården och låt den finnas kvar i framtiden. Sluta också upp med det hejdlösa byggandet av inträngda bostadshus och fula hotell och bevara grönområden och obebyggd mark som de är.