Midsommar

Så här några dagar efteråt är det dags att berätta om den gångna midsommarhelgen. Det väder jag förknippar med midsommar är regn och så blev det också i år, även om det kunde varit värre. Helgen tillbringades i Hedemora i södra Dalarna och själva midsommarfirandet i hembygdsparken Gammelgården. Där hade nya krafter tagit över och slagit på stort med ny ljudanläggning och ett ambitiöst program med många olika delar. Det var allt från tal till sommaren och stipendieutdelning till mer moderna inslag med hip-hop och modern dans. Men en sak var som den alltid varit. Det var samma person som ledde sången och dansen kring midsommarstången som det alltid varit. Jag kommer inte ihåg att det någonsin varit någon annan och på en fotoutställning i ett av de intilliggande husen kunde man se att den kvinnliga allsångsledaren varit med ända sen tidigt 1970-tal. När firandet i Gammelgården nästan var slut åkte vi hem för att grilla. Trots hot om regn satt vi ute och åt.


Nästa dag var vädret ännu sämre men nu spelade det inte så stor roll. Färden gick nu nämligen till Avesta och det gamla järnverket. Bland de gamla ugnarna och maskinerna brukar det vara utställningar. I år var det två stora utställningar, en om 50-tal och en om rymden. Till 50-talsutställningen hade det byggts upp miljöer från 1950-talets Avesta. I övrigt var det mest fotografier, kläder, gamla bilar och ännu mer fotografier. Avestaborna har nog mer utbyte av fotona än vi utsocknes eftersom flera besökare kände igen både en och två gamla släktingar. För mig var det bara okända människor på bilderna. Rymdutställningen handlade mycket om rymdstationen ISS och Christer Fuglesang. Här kunde man få svar på hur det känns att arbeta i tyngdlöshet och hur man går på toaletten i rymden.


På söndagen var vädret ännu sämre. Regn och ännu mer regn. Vi packade ihop och åkte mot Stockholm. Vi hann inte många mil innan vädret var betydligt bättre och när vi kom fram till Stockholm sken solen.


Jag behöver mer tid

Jag har inte bloggat på länge. Det beror inte på att det inte hänt något utan tvärtom på att har det varit fullt upp hela tiden. Den senaste tiden har jag har varit på två bröllop, två 30-årsuppvaktningar, en 58-årsuppvaktning och en 83-årsuppvaktning. Att gå på alla dessa arrangemang har krävt en hel del förberedelser i form av inköp av presenter och kläder och logistikplanering för att kunna ta sig till kyrkor som ligger alldeles för långt bort. Däremellan har livet mest bestått av att jobba. Om inte min uppkoppling till jobbet krånglat så hade jag arbetat nu istället för att skriva det här.