Ute på uppdrag

En fredagseftermiddag ca klockan 14:30 fick jag på jobbet veta att jag och två av mina kollegor från och med kommande måndag, dvs direkt efter helgen, skulle bli uthyrd som konsult till ett annat bolag. Där skulle vi arbeta med ett projekt till en av deras kunder. Det var snabba ryck. På måndagen såg vi tre till att träffas innan för att komma dit samtidigt. Jag var till min egen förvåning ganska positivt inställd till det hela medan en av de andra muttrade och morrade sitt missnöje.

Halva första veckan gick åt till introduktion och sen gick andra halvan åt till att gemensamt komma fram till hur databaser och strukturer skulle se ut. Vid det här laget hade min negativa kollega kommit på att han, eftersom han nu är uthyrd, slapp supporten för ett system han hatar över allt annat. När han dessutom upptäckte att det ständigt finns ett lager av chokladbollar ändrades tonläget totalt.

Vi arbetar med ett dataprogram som ska användas i mobila enheter, alltså inte mobiltelefoner men tekniken är liknande. Arbetet är uppdelat mellan oss och jag arbetar med användargränssnittet. Den andra veckan gick åt till att göra en demo av hur det skulle se ut som skulle presenteras för slutkunden. Den tredje veckan kom jag igång ordentligt med det riktiga arbetet. Nu när vi nått mitten av den fjärde veckan rullar arbetet på riktigt bra. Problemet är bara att tiden börjar ta slut och att det finns ett sista datum när allt måste vara klart.