Påskrapport

Så här en vecka efter skärtorsdagen är det hög tid för en liten rapport om vad som hände under påskhelgen.

Torsdagen var en arbetsdag men bara en halv så jag hade gott om tid att packa ihop det lilla jag behövde ha med mig för att på fredagen tillsammans med mina föräldrar och min tvillingbror åka till sommarstugan i Skåne. När vi kom fram var de ca tio grader varmt ute och en tredjedel så varm inne i huset. Genom att elda i kaminerna blev det snabbt varmt inomhus. Telefonen fungerade som vanligt inte. Den brukar inte göra det när vi kommer dit och efter orkanen Gudruns framfart förra vintern har det varit ännu sämre. Telefonledningen ligger fortfarande på marken.

Lördagen ägnades åt lövräfsning, rensning i rabatterna och åt att klyva ved med en nyköpt vedklyv. Det finns mängder med ved från omkullblåsta träd som ska klyvas. (Återigen är det pga Gudrun.) En del slappande och lite pluggande blev det också. Jag har ju en hemtenta om Stockholm som snart måste vara färdigskriven.

På söndagen var vi kulturella och åkte på en konstrunda. Olika konstnärer öppnar sina ateljéer för allmänheten så att folk kan besöka dem och se hur de arbetar och titta på deras konst. Där brukar också finnas en förhoppningsfull konstnär som gärna säljer en tavla eller två. Vi köpte inget och jag såg ingen
annan som gjorde det heller. En del konstnärer ställer ut i andra lokaler men det är mycket roligare att besöka dem i deras ateljéer.

På måndagen åkte jag och min bror hem till Stockholm med buss. Det tog större delen av dagen och sätet jag satt på blev hårdare och hårdare för varje timme som gick. Till slut kom vi ändå fram trots köer från Södertälje. Det var fler än vi som hade tänkt sig att åka till Stockholm på påskhelgens sista dag.

Jag fick ett pris ändå

I brevlådan idag låg ett stort brunt kuvert från Egmont Serieförlaget. Jag kunde inte påminna mig att jag beställt något därifrån på sista tiden. När jag öppnade kuvertet visade det sig innehålla en amerikansk plastfigur föreställande Schassen (ur serien Knasen) med tillhörande seriebok och en påse med norska Knasenpins. Det var ett pris i den fototävling jag berättat om tidigare. I kuvertet fanns också ett brev från Knasentidningens redaktör där han gratulerade och tackade för bidraget. Jag fick också ett provtryck som visar hur det kommer att se ut i tidningen när bilden publiceras. Brevet jag skrev när jag skickade in bilderna kommer också att finnas med. Vissa ord och formuleringar är ändrade med det får man väl betrakta som redaktörens konstnärliga frihet. Det var roligt att få ett pris och lite stolt är jag allt att min bildidé var tillräckligt bra för att publiceras.

Håll utkik efter Knasen nummer 9/2006 som snart kommer ut i affärerna!


And you get a banana

Här kommer en något försenad helgrapport från den senaste helgen.

På fredagskvällen invigdes Small Press Expo (SPX) på Serieteket i Kulturhuset. SPX är en seriefestival för "alternativserier och small press". Invigningskvällen bestod av tal, mingel, en liten konsert och roliga korrekturfel i programmet.

På lördagen bar det åter av till SPX där det nu var marknad med amatörserier och seminarier, fast jag gick bara på ett. På kvällen var jag på en födelsedagsfest som höll på långt in på söndagen.

Samma söndag var också min egen (och min tvillingbrors) födelsedag. På kvällen kom familjen och uppvaktade. Jag fick en massa roliga presenter, däribland en bananplanta.