Vaktparad som vårparad

Månadsaktiviteten i april var att titta på vaktparaden vid Stockholms slott och sen som riktiga soldater äta ärtsoppa och dricka punsch. Om riktiga soldater dricker punsch till ärtsoppan låter jag vara osagt men det brydde vi oss inte så mycket om. Sagt och gjort, vi begav oss till Stockholms slott i ett soligt vårväder tillsammans med en massa turister. Arméns musiker spelade och soldaterna löste av varandra. Efteråt köpte vi glass och satte oss i solskenet innan vi åkte hem till min bror och lagade till ärtsoppan. En lagom våraktivitet som var den sista i raden av månadsaktiviteter.

Sammanfattningsvis kan sägas att av tolv planerade aktiviteter genomfördes tio, om än några i lite modifierad form jämfört med urspungsplanen. Det får man väl ändå säga är ett lyckat resultat med tanke på att det är ett år sedan uppdragen delades ut.


Pizza

Mars månads uppdrag gick ut på att laga pizza och se film på dvd eller vhs. Utan ingredienser kan man inte laga pizza så första steget blev att handla. På väg till affären kom vi på att ingen av oss hade någon större koll på hur man gjorde pizzadeg förutom att den skulle snurras i luften. Efter några snabba telefonsamtal hade vi fått veta att mjöl, jäst och vatten nog var ingredienser som behövdes. Det var ingen större överraskning. I affären lyckades vi dock hitta både pizzamix som skulle blandas med vatten och färdig pizzadeg som skulle rullas ut på en plåt. Då det sistnämnda kändes lite väl tråkigt och enkelt så valet föll på pizzamixen. En pizza är ingen pizza om det inte ligger något på den så en hel del annat inhandlades också. Det var bla skinka, salami, ananas, banan, zucchini, jordnötter och tomatpuré. Det skulle räcka till tre stora pizzor med olika smaktema.

Väl hemma i köket delades arbetsuppgifterna upp. Deg färdigställdes och knådades, en massa ingredienser hackades, italiensk musik spelades, plåtar smordes och pizzor skickades in i ugnen. Efter ett tag var pizzorna klara att äta. Jösses vad mätt man blev. Fort gick det också och det blev en hel del över.

Efter maten var det dags att se på film. Vi bänkade oss framför tv:n och såg science fiction-filmen "Barbarella Queen of the Galaxy" från 1968. Filmen var... öh... intressant! Mot slutet av filmen hade jag svårt att hålla mig vaken men jag tror ändå inte att jag missade något väsentligt i slutscenerna.