Gallerivandring

Månadsaktiviteten i december genomfördes alldeles i månadens slutskede. Den gick ut på att gå och besöka några av alla konstgallerier som ligger vid Hornsgatan på Södermalm i Stockholm. Så här i nyårstider var de flesta gallerierna stängda men den aktivitetsansvarige hade hittat två som var öppna. Under vår vandring hittade vi dock ytterligare tre öppna gallerier. Galleriernas utställningar skilde sig åt ganska mycket. I några var det en konstnär som ställde ut sina egna tavlor medan andra mer liknande keramikbutiker. Vi bemöttes också olika i de olika gallerierna, från ett "Hej" när vi kom och ett "Hej då" när vi gick till att få en ordentlig genomgång av motiv och olika tekniker och material samtidigt som vi bjöds på pepparkakor av en entusiastisk konstnär. Vi avslutade vår vandring genom att bege oss till Seriegalleriet som ställer ut och säljer serieoriginal, men det var givetvis stängt.

Sen satte vi oss på ett café vid Mariatorget och ägnade nästan lika mycket tid åt kaffe och wienerbröd som vi ägnat åt vår konstvandring.


Lugnt på stan

Eftersom vi hade fribiljetter till nattklubben Aladdin som gällde fram till årsskiftet så var det hög tid att använda dem. Vi var en grupp på fyra personer som gav oss av dit och vi kom fram strax före halv elva på kvällen. På avstånd såg det ut att vara kö men när vi kom närmare såg vi att det bara var ett fåtal personer framför entrén och de gick igen efter att ha pratat med dörrvakterna. Vakterna vände sig sen till oss och berättade uppgivet att det bara var sju gäster där inne och att det var lika dött i hela stan. Eftersom vi hade fribiljetter så gick vi in ändå och ökade därmed antalet gäster med drygt 50 %. Antalet anställda var fler än antalet gäster. Vartefter tiden gick kom det fler gäster och efter ett par timmar hade det kommit ganska mycket folk. Fast mycket är att ta i, minst två av barerna och ett av dansgolven var stängda så alla människor trängdes ihop på samma plats. Tiden mellan jul och nyår är tydligen ingen partyhelg.