Stuttgart

Söndagen före påsk åkte jag och två kollegor ner till Stuttgart i södra Tyskland. Anledningen till resan var att vi ska ta över delar av arbetet med en produkt som de jobbat med där nere. Att vi ska ta över produkten beror på att Ericsson sålde delar av sin verksamhet för ungefär en månad sen till ett kanadensiskt bolag. Vissa produkter och en del personal följer med i köpet. Det jag jobbat med tidigare är sålt men jag stannar på Ericsson. Personalen i Stuttgart förs över till det kanadensiska bolaget men inte allt de jobbat med. Förvirrat? Förr eller senare reder det väl upp sig.

En av mina kollegor åkte tidigare på söndagen medan jag och min andra kollega åkte först på kvällen. Vi skulle byta flyg i Zürich och eftersom vi bara hade 40 minuter på oss till anslutande flyg och vårt flyg redan från början var försenat så fick väskorna stora röda lappar med texten "Short connection". När vi landade i Zürich hade vi bråttom men vi kom med flyget till Stuttgart. Det här var utan tvekan mitt kortaste besök i Schweiz. Väl framme i Stuttgart tog vi en taxi till hotellet.

Nästa dag gick vi till kontoret där arbetet med "knowledge transfer" började. Strax efter lunch blödde jag näsblod, något som skulle påverka resten av resan. På måndagskvällen gick vi från Sverige och några av tyskarna ut och åt på restaurang. Det var den enda gången jag fick en chans att se lite mer av staden.

På tisdagsmorgonen började jag blöda näsblod igen. Det blödde så mycket att jag knappt hann äta någon frukost och jag gjorde slut på allt papper i mitt rum. När jag lämnade hotellet för dagen förvarnade jag i receptionen om vad städarna hade att vänta. Hela dagen gick jag omkring med en stor röd papperstuss i näsan. På kvällen när jag kom tillbaka till hotellet vågade jag ta ut den. Då började det naturligtvis att blöda igen men efter en halvtimme så fick jag den här gången stopp på det.

På onsdagen fortsatte arbetet tills det på eftermiddagen var dags att åka till flygplatsen. Den här gången skulle vi flyga via Köpenhamn. Jag blödde inget under flygresorna men jag hade hela tiden papper i beredskap. Då de på Kastrup håller på att trimma in ett nytt flygledarsystem så var flyget till Stockholm försenat och det gjorde att vi gott och väl hann med det. Det gjorde däremot inte vårt bagage vilket vi upptäckte när vi kommit till Arlanda. Bagaget kördes dagen efter ut till mitt jobb.