Pita i påse

Ibland på fredagarna orkar jag inte laga någon middag när jag kommer hem efter jobbet. Det känns inte heller så angeläget eftersom jag inte behöver någon lunchlåda till nästa dag. Då brukar jag gå till närmaste kebabrestaurang och beställa en kebab med bröd att ta med.
-Pita i påse! ropar då mannen i kassan till de övriga. Jag hinner knappt få fram pengar att betala med innan kebaben är färdig och jag får standardfrågan "Allting på?". Ibland har det hänt att kebaben läggs i en skål för att ätas på plats. När jag påpekar att jag skulle ta den med mig möts jag av ett surt mummel men kebaben slås blixtsnabbt in i aluminiumfolie och stoppas ner i en påse tillsammans med servetter och en fånig liten plastgaffel.

Men senaste gången jag gick dit så hade mitt standardkebabställe stängt igen och lagts ner. Skräp och elände med allting. Jag gick då till ett annat kebabhak längre bort där kebaben var dyrare och servicen sämre. Jag fick inte heller kebaben i en påse utan var tvungen att bära hem den i handen så att den kallnade. Jag kanske ska anstränga mig att laga middag själv även på fredagarna i fortsättningen.


Datorhaveri

Min bärbara dator har gått sönder. På mindre än ett dygn förvandlades den från ett väl fungerande arbetsredskap till en klump elektronikskrot. Jag tänker inte skriva allt jag sa när datorn gick sönder men om du slår dig själv på tummen med en stor hammare så förstår du språkbruket på ett ungefär.

En trasig dator ställer till problem och kastar omkull all planering. Redigeringen av filmen från resan till Kina, Nordkorea och Sydkorea är skjuten på framtiden, uppdateringen av Svenskt Serieindex har avstannat, bloggen kommer att uppdateras ännu mer sällan än förut, jag kommer inte läsa och svara på mail som förut och att betala räkningar har plötsligt blivit besvärligt.

Datorn är inlämnad på undersökning och jag väntar med bävan på resultatet. Om jag har tur så är det en kabel mellan moderkortet och skärmen som gått sönder och måste bytas, är det något värre så kommer det att kosta mer att laga datorn än att köpa en ny.